THIN AS AIR, abundant emptiness

Item

Title

THIN AS AIR, abundant emptiness

theme

Van 29 september tot en met 5 december 2021 zijn bij Museum EICAS preview de exposities te zien van Esther de Graaf ‘THIN AS AIR’ en J.A. Mulder ‘abundant emptiness’.

Opnieuw presenteert Museum EICAS preview twee hedendaagse kunstenaars die autonoom werken en daarmee hun eigen beeldtaal creëren.

Maximale ruimtelijkheid

Bijzonder is dat de Graaf voor vrijwel elke expositie nieuw werk maakt. Ook voor Museum EICAS preview heeft zij nieuwe werken gemaakt onder de titel THIN AS AIR. De Graaf verkent en onderzoekt – steeds opnieuw – een ruimte waarbij zij zoekt naar maximale ruimtelijkheid. Haar constructies van alledaagse materialen zoals karton en cellofaan vormen beelden die tegelijk licht en ruimtelijk zijn, waardoor er een fysieke en bijna voelbare balans in evenwicht en lichtheid is. Met haar fragiele ruimtelijke sculpturen werkt De Graaf aan een eigen beeldtaal. Haar werken doen een beroep op je verbeelding als kijker en nodigt uit een eigen betekenis te geven aan dat wat je ziet en ervaart.

Driedimensionaal

J.A. Mulder exposeert met sculpturen aan de wand: abundant emptiness. Zijn werken spelen met de wand en de ruimte. Mulder:

Mijn beelden, gemaakt van plaatmateriaal en acrylverf kunnen gezien worden als driedimensionale schilderijen. Ze kenmerken zich door een eigen abstracte vormtaal.

Doordat de beelden opengewerkt zijn, ontstaat door hun sculpturale eigenschappen en de perspectivische lijnen in zijn werken, een soms paradoxaal samenspel tussen de binnenruimte binnen het beeld en de ruimte van de zaal, waarvan ze deel uitmaken. Verschillende manieren van kijken schuren met elkaar.

Curator

Anneke Walvoort

startDate

29 september 2021

endDate

5 december 2021

Kunstenaar(s)

mulder, j.a. [zoeken]
Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /webroot/themes/EICAS/view/common/resource-values.phtml on line 56
Graaf, Esther de [zoeken] [RKD]