Zomerexpositie 2022

Item

Title

Zomerexpositie 2022

theme

Combinatie tentoonstelling met werken van Jan de Bruin (1944) en Karina Puuffin (1997)

Curator

Anneke Walvoort

startDate

30 juli 2022

endDate

25 september

Description

EICAS neemt je, geïnspireerd door de Nul- en ZERO-beweging steeds mee langs nieuwe werken. Deze zomer van Jan de Bruin en Karina Puuffin. Beide kunstenaars hebben een duidelijk eigen signatuur en werkwijze. Jan de Bruin is een schilder ‘pur sang’ terwijl Karina Puuffin de grenzen verkent van wat een schilderij is, of kan zijn.

Jan de Bruin (1944-)
‘Beschrijven is als gebruiken, het zorgt voor slijtage’. Dit citaat van Olga Tokarczuk zou zomaar een uitspraak van Jan de Bruin kunnen zijn. Hij laat weinig los over zijn werk, het schilderen zélf is zijn verhaal. De Bruin maakt grote schilderijen van een ongepolijste, (schijnbare) eenvoud: cirkels, banen en rechthoeken ontsnappen aan hun formele eigenschappen door een krachtige, directe verfstreek.

Karina Puuffin (1997-)
Toen Karina Puuffin opgroeide in Oekraïne was zij omringd door traditionele kunst en was er geen plaats voor experiment. Nu wil ze de kunst in al haar mogelijkheden vieren. Kleuren en vormen, verwijzingen naar andere kunst en zwarte lijnen die refereren aan strips ontsnappen letterlijk aan het canvas en nemen de ruimte.

Kunstenaar(s)